TILBURG COMEDY CLUB TREEDT OP

Tilburg Comedy Club is een meesterlijke avond à la Saturday Night Live met stand-ups, live sketches, live muziek en een huis-dj. Een uniek theaterproject voor Tilburgse jongeren van 14 tot 26 jaar. Op donderdag 10 november beloven zij jou een avond om te gieren.

Na een eerdere succesvolle samenwerking met Tilburg Comedy Club (voorheen COMIDI) is een vervolg met drie nieuwe edities in de reguliere programmering van Theaters Tilburg opgenomen. Dit keer staat het thema ‘strijd’ centraal. Strijd met jezelf, met anderen en strijd met de maatschappij. Maar hoe overwin je deze strijd? Nou, met humor!

Jonge talenten

De jonge groep cabaretiers bestaat uit zowel geschoolde en ervaren jongeren, als ongeschoolde en onervaren talenten. In de rol van acteur, muzikant of organisator dragen zij hun steentje bij. Met diverse achtergronden, interesses, scholing en afkomst bedachten zij gezamenlijk sketches, stand-up comedy en live muziek over maatschappelijke thema’s, alledaagse gebeurtenissen en hun eigen ervaringen en ideeën. Onder begeleiding van improvisatie theater expert Maxim van Someren en stand up komediant Kevin van Kalkeren ontpoppen de jongeren zich als sterren (in de dop). Jongerenwerk R-Newt coördineert het project, coacht de jongeren en ondersteunt hen bij eventuele hulpvragen.


Zelf meedoen?

De club richt zich op talentontwikkeling van jongeren. De vier belangrijkste pijlers binnen Tilburg Comedy Club zijn participatie, educatie, welzijn en (artistieke) ontwikkeling. Het project vergroot zelfvertrouwen en zelfredzaamheid en laat de deelnemers succeservaring opdoen. Tegelijkertijd vergroten zij hun sociale netwerk en hun netwerk in de theaterwereld. De bijeenkomsten voor het voortraject vinden iedere maandagavond plaats in jongerencentrum V39, tegenover poppodium 013. Als deelnemer aan de Tilburg Comedy Club krijg je allerlei extra voordelen. Zo word je uitgenodigd bij Theaters Tilburg om inspiratie op te doen tijdens de comedynights, maar ook meet and greets met professionele comedy-artiesten! Je kunt de club volgen via https://www.facebook.com/TilburgComedyClub/


Tickets

Reserveer 10 november om 20.00 uur in jouw agenda en bestel jouw kaarten bij Theaters Tilburg via http://www.theaterstilburg.nl/evenementen/4903/tilburg-comedy-club#information-tab, of mail naar maria@r-newt.nl. Let op: voorgaande jaren waren ze binnen no time uitverkocht, dus wacht niet te lang!

Tilburg Comedy Club wordt mede mogelijk gemaakt door Art-fact, Katta Fonds, Rabobank, Tivoli, Jacques de Leeuw, Prins Bernard Cultuur Fonds, Het Zuidelijk Toneel, Theaters Tilburg en R-Newt.

Foto: Een aantal jongeren zijn druk aan het repeteren voor de voorstelling van 10 november, te zien in de studiozaal van Theaters Tilburg.