Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 20 januari 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.


Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. De gemeenten Dongen en Waalwijk zijn blij met het initiatief voor hun dorpen ’s Gravenmoer en Waspik. “Glasvezel heeft veel voordelen. Het is een stabiele techniek, waarmee je snel en goed internet hebt. Dat is nu belangrijker dan ooit. Heel veel mensen werken op dit moment thuis of volgen onderwijs vanuit huis. Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol. Dan is een goede internetverbinding essentieel. We zijn dan ook blij dat er partijen zijn die daarin willen investeren.” Aldus wethouder Petra Lepolder van Dongen.

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk sluit zich daarbij aan: “Een goede en snelle internetverbinding is voor veel mensen in deze tijd een basisbehoefte. We zijn continu online. We werken massaal thuis, we volgen digitaal onderwijs, en onze sociale contacten spelen zich meer dan ooit af via de digitale weg. Dan is het belangrijk dat er geen file ontstaat. Met de aanleg van glasvezel komt er een stabiele, snelle en veilige digitale snelweg. Super om te leren, te werken, te netwerken en te ontspannen.”


Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief.
Ook kan men op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Daarbij kunnen inwoners nu profiteren van het exclusieve welkomstaanbod van de telecomaanbieders! Meer informatie hierover is te vinden op gavoorglasvezel.nl.

Glasvezel Informatiepunt
Op 4 november wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Raadhuisstraat 8 in Waspik. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opening op zaterdag 7 november ligt er voor de jeugdige bezoekers een presentje klaar. Inwoners die zich tijdens de campagne bij het Glasvezel Informatiepunt aanmelden voor glasvezel, maken kans op een iPad.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 700.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet via glasvezel.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik op gavoorglasvezel.nl.